دستگاه تشخیص فاز مشترکین
در شبکه های توزیع
دستگاه تعیین شینه
معیوب استاتور
دستگاه آزمونگر جامع
تجهیزات الکتریکی
ماژول تانژانت دلتا
سوییچ باکس تست اتوماتیک
ترانسفورماتور قدرت سهفاز
ماژول اندازهگیری امپدانس
خط و زمین
ماژول تست کلید
میتر هوشمند با قابلیت
ثبت شکلموج
رگولاتور هوشمند کنترل
بانک خازنی
مونیتورینگ ولتاژ سلول و
حفاظت الکترولایزر
مبدل پروتکل و مودم مخابراتی
آزمایشگاه تحلیل حوادث شبکه برق در سال 1392 در دانشکده برق دانشگاه تهران تاسیس شد. موسس و مسئول این آزمایشگاه دکتر مهدی داورپناه عضو هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه تهران است. کلمه ESFA از حرف اول کلمات Electrical System Failure Analyses برداشت شده است که به معنای “تحلیل حوادث شبکه برق” میباشد. رسالت این آزمایشگاه تحقیقاتی ایجاد ارتباط سازنده میان دانشگاهیان و مراکز صنعتی با هدف تشخیص، تحلیل و رفع حوادث موجود در شبکه برق میباشد. دکتر مهدی داورپناه در زمان تاسیس آزمایشگاه، پشتوانه 20 سال فعالیت صنعتی و تجربه انجام موفقیت آمیز 18 پروژه کلان صنعتی در سطح کشور را داشته است. از ابتدای فعالیت این آزمایشگاه با توجه به ارتباطات قوی که با صنایع وجود داشته است، انواع پروژه ها و درخواست ها به این ازمایشگاه ارجاع میشده و در حال حاضر نیز این روند ادامه دارد.
درمورد ساختار سازمانی آزمایشگاه تحلیل حوادث باید متذکر شد که این آزمایشگاه واقع در محل دانشگاه تهران میباشد ولی فعالیت های مالی و پژوهشی این آزمایشگاه بصورت مستقل و تحت نظارت دکتر مهدی داورپناه و تیم اجرایی آزمایشگاه میباشد و البته همواره از حمایت معنوی مدیریت محترم دانشگاه تهران برخوردار میباشد.
با ادامه فعالیت های آزمایشگاه تحلیل حوادث شبکه برق و افزایش رسوب دانش و رشد نمایی تیم تحقیق و توسعه این آزمایشگاه، در سال 1394 در کنار فعالیت های تحقیقاتی و پروژهای ، طراحی و ساخت تجهیزات کثیرالمصرف در صنعت برق در دستور کار قرار گرفت. در این راستا با توجه به شناخت موجود از نیازمندیهای پیش روی صنعت برق و با بررسی مفصل تجهیزات مورد نیاز در صنعت برق در 5 تا 15 سال آینده، لیستی از تجهیزات با سطح فناوری بالا تهیه شد. ساختار آزمایشگاه تحلیل حوادث شبکه برق متشکل از اساتید، دانشجویان و فارغ التحصیلان نخبه بهترین دانشگاههای ایران میباشد. از ابتدا طبق اساسنامه آزمایشگاه، اعضای کلیدی در بخش تحقیق و توسعه، صاحب امتیاز محصولات و دستاوردهای بوجود آمده بوده اند و عملا سهامداران مجموعه میباشند. این موضوع باعث شده تا با ایجاد انگیزه در این نفرات از مهاجرت تعدادی از نخبهها و رتبه های تک رقمی کنکور کشوری جلوگیری شود. همچنین از ابتدا آزمایشگاه تحلیل حوادث شبکه برق، به عنوان یک Tech-Lab فعالیت های خودرا آغاز کرده و فرایند نیازسنجی، طراحی و ساخت و دریافت تاییدیه های مورد نیاز و تولید را در محصولات مختلف به عهده گ رفته است. برای بازارسازی و بازاریابی و بازرگانی و فروش هر دسته از محصولات نیز با کمک خبرگان صنعتی مختلف این کار را انجام داده است. عنایت و اراده خداوند و نتیجه اقدامات بالا منجر به تشکیل تعدادی چشمگیری شرکت دانشبنیان متشکل از دانشجویان و فارغ التحصیلان از یکسو و نخبگان صنعتی از سوی دیگر و ارائه محصولات با سطح فناوری بالا به صنعت برق کشور شده است.
محل اولیه آزمایشگاه تحلیل حوادث شبکه برق یک فضای 40 متر مربعی واقع در ساختمان شماره 1 دانشکده برق دانشگاه تهران بوده است.
با ادامه فعالیت آزمایشگاه و رشد نفرات، پروژه ها و محصولات، آزمایشگاه تحلیل حوادث به محل جدید در ساختمان شماره 2 دانشکده برق دانشگاه تهران منتقل گردید. این فضا حدود 150 متر مربع مساحت داشت و پاسخگو نیازمندی های آنزمان آزمایشگاه بود.
ولی خیلی زود فضای مورد نظر نیز پاسخگوی فعالیت های آزمایشگاه نبوده و با حمایت پروفسور حسین محسنی (لینک صفحه اطلاعات دکتر محسنی : https://ece.ut.ac.ir/~mohseni) و همکاری رئیس محترم دانشکده برق دانشگاه تهران، آزمایشگاه مدل شبکه برق دانشگاه تهران با مساحتی بالغ بر 250 متر مربع به فضای کاری آزمایشگاه تحلیل حوادث شبکه برق اضافه شدو در حال حاضر بخش تحقیق و توسعه آزمایشگاه تحلیل حوادث شبکه برق فعالیت خودرا ادامه می دهد.
تهران - خیابان کارگر شمالی - پارک علم و فناوری دانشگاه تهران - ضلع جنوب شرقی استادیوم - پلاک 5-2
کد پستی: 1439957131
88013196 021
طرح و توسعه توسط واحد فناوری اطلاعات سامان هاست.
دستگاه تشخیص فاز مشترکین در شبکه های توزیع
دستگاه تعیین شینه معیوب استاتور
مونیتورینگ ولتاژ سلول و حفاظت الکترولایزر
ماژول تانژانت دلتا
سوییچ باکس تست اتوماتیک ترانسفورماتور قدرت سهفاز
ماژول اندازهگیری امپدانس خط و زمین
ماژول تست کلید
میتر هوشمند با قابلیت ثبت شکلموج
رگولاتور هوشمند کنترل بانک خازنی
مونیتورینگ ولتاژ سلول و حفاظت الکترولایزر
مبدل پروتکل و مودم مخابراتی